KNRB begeleidingstraject Binden en Boeien

Sinds begin dit jaar nemen we met een projectteam deel aan de KNRB community “Binden en Boeien”. Samen met 4 andere verenigingen (RV Tromp, RV Naarden, RV Michiel de Ruyter en Pampus) werken we samen aan dit deel van het veel grotere project “Groei populariteit (jeugd)roeien”. Door samen aan een deel van het vraagstuk te werken blijft het behapbaar, en kunnen we ervaringen uitwisselen. Het vindt afwisselend plaats bij de clubs. De clubs worden tijdens het traject begeleid door een ervaren procesbegeleider. Andere communities werken aan “Kaderversterking”, “de club in verbinding met de omgeving” en “hoe worden leden een ambassadeur voor de club?”. Na het doorlopen van het begeleidingstraject medio oktober 2022 zullen de puzzelstukjes van de verschillende groepen bijeen gelegd en wordt de grote puzzel gelegd.

wat is Binden en Boeien?

de stap Binden loopt  vanaf het moment dat een potentieel lid de voet over de drempel van de   vereniging zet bij de eerste kennismaking. Vervolgens moeten we gaan Boeien vanaf het officiële moment dat iemand lid is, moeten we diegene als lid zien te behouden. Wij richten ons dus op de ledenwerving en het ledenbehoud. Een eerste model is onderstaande.

Dit model richt zich nu puur op de roeisport, maar onze club biedt meer, sociale activiteiten, sportieve activiteiten naast het roeien etc. Dit model zullen we dus moeten laten groeien.

Vanavond (7 juni) zullen we met de 5 verenigingen in onze loods de tweede sessie hebben om de ervaringen met elkaar delen en verder werken aan een “best-practice”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s