wat een feestje, de eerste vaart met Acht-tien

zaterdag 3 september bleef het niet bij een voornemen. We hebben de Acht-Tien te water gelaten en zijn daarna met een beetje kriebels in de buik vertrokken voor de eerste training. Met 17,5 meter lang past deze boot niet in ‘normale’ boothuizen. Daarom is deze boot in twee delen gebouwd. Ons avontuur begon bij de loods met het samenvoegen van de twee delen.

klaar maken voor vertrek van de loods
foto: Jacob Blokker
we zijn er bijna klaar voor van wal te steken
foto: Bert Ross

Omdat er maar 3 personen in de boot zaten met meer dan een klein beetje ervaring begonnen we voorzichtig. Eerst maar eens half-om-half roeien, in jargon Tubben genoemd, te vergelijken met het hebben van zijwieltjes. Maar al redelijk snel hebben we voldoende moed verzameld om met alle 8 de roeiers aan de slag te gaan. Via een pitstop bij Verfmolen de Kat en een wisseling van stuurman tegenover Zeilvereniging de Onderlinge hebben we de eerste training zelfs met een sprintje afgerond.

Daar gaat ie
filmpje: Bert Ross

Dit smaakt naar meer! We hebben het voornemen deze boot (als het weer het toelaat) één keer per maand te water te laten. Met de trainingen tussendoor in andere (gladde) boten uit onze vloot. Dan kunnen we het vaardigheidsniveau verhogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s