Op expeditie naar Willem 3

Nadat roeivereniging Willem 3 uit Amsterdam bij ons heeft kunnen testroeien in onze Kemphaan op de Zaan, langs de Zaanse Schans werden wij uitgenodigd ook eens op de Amstel in Amsterdam te roeien. Zaterdag 29 oktober hebben 10 Zaankanaries gebruik gemaakt van die uitnodiging. We vonden het erg leuk eens op ander vaarwater te kunnen roeien en het prachtige uitzicht vanaf het water op de stad, zonder de tijdsdruk of drukte van een wedstrijd. 

Na het welkom met een kopje koffie zijn we langs de verschillende loodsen gedwaald. Willem 3 is een grote vereniging. Dat wisten we. Maar de verscheidendheid van beschikbare boten én de omvang van de vloot maakte diepe indruk. Welke boot je dan moet kiezen om een rondje over de Amstel, langs de Hermitage en Carré, te gaan roeien is dan toch wel een uitdaging. Uiteindelijk kozen we de C3 'Doorzetter' en C4 'Gein' en ons kanarie-kuikentje mocht in de Skiff 'Bitterkoekje'. 
Dat ons jongste lid zijn 2e skiff les van Niels van der Zwam mocht krijgen was helemaal bijzonder. Met witte knokkels en opperste concentratie heeft hij de eerste slagen op open water kunnen maken. Als toetje mocht hij nog even mee als slagroeier in de "Doorzetter' een rondje Rozenoordbrug (A10 Zuid) doen.
Wij zijn ontzettend enthousiast over deze samenwerking. Wij willen Willem III hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid en hopen vaker en ook met andere verenigingen een uitwisseling te kunnen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s