Een droom is uitgekomen.

De club heeft zaterdag 15 april de Bergeend, een splinternieuwe C3 van botenbouwer Wiersma, ten doop gehouden. De boot biedt ruimte aan drie roeiers en een stuurvrouw/man.

Zaankanaries bestaat alweer ruim twaalf jaar, maar is nog altijd de jongste roeivereniging in de Zaanstreek. Zoals bij de meeste jonge verenigingen klotst ook bij Zaankanaries het geld niet over het gangboord. Daarom bestaat het grootste deel van de vloot nog steeds uit tweedehands boten. Enkele jaren geleden heeft de vereniging de eerste nieuwe boot Kemphaan aangeschaft, dit jaar kon voor de tweede keer een nieuwe aanwinst worden gedoopt. De vereniging beschikt al langer over een- en tweepersoonsboten en over de gangbare roeiboten voor twee of vier roeiers en een stuurvrouw/man. De C3X+, voor drie roeiers en een stuur, ontbrak dus nog in het assortiment, terwijl er regelmatig vier roeiers bij het vlot staan die samen het water op willen. Dat was dan net een persoon te veel of een te weinig, maar dat is nu dus geen probleem meer.


De boot is zaterdag 15 april gedoopt, in aanwezigheid van wethouder Rick Ossendorp van gemeente Wormerland. Met de naam Bergeend zal de boot zich snel thuisvoelen bij de overige watervogels in de Zaankanaries-vloot, zoals de Rietzanger, Snip, Kluut, Kemphaan en Aalscholver.

De aanschaf van de boot is mogelijk gemaakt door de eigen leden en met ondersteuning van het Gerrit Blauwfonds, Honig-Laanfonds, Schipholfonds en Stichting Support Cultuur en Sport Wormerland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s