Over ons

Na enige omzwervingen door de Zaanstreek zijn wij in 2011 neergestreken aan de Veerdijk in Wormer. Hier hebben we de beschikking over een ruime loods waar onze hele vloot in ligt. Er is ook een kleine kantine en er zijn kleedkamers en sanitair. 

Uniek bij Zaankanaries is dat er bij ons ook na zonsondergang geroeid kan worden. Dat is werkelijk een bijzondere ervaring. ’s Avonds is er niet of nauwelijks scheepvaart op de Zaan, vaak is het windstil en kun je genieten van spiegelglad water. Het ultieme roeiplezier!

Nog geen lid maar wel roeien….

Als je het roeien eerst eens rustig wilt proberen, kun je je aanmelden voor twee proeflessen. Nadat je deze hebt gevolgd en daar enthousiast over bent, volgt een periode van instructie. Je moet natuurlijk de techniek onder de knie krijgen, leren omgaan met het materiaal en ervaren hoe het is om te varen op de Zaan. Het kan soms best druk zijn met scheepvaart en we willen natuurlijk wel dat iedereen veilig en verantwoord het water op kan. Je krijgt les van ervaren instructeurs. De eerste fase van de instructie omvat doorgaans minimaal tien lessen. Als dat nodig is, krijg je langer instructie. De lessen zijn inbegrepen bij het lidmaatschap. Als je nog twijfelt, kun je eerst een tienlessenkaart kopen voor € 100,00. Word je vervolgens alsnog lid, dan ontvang je dit bedrag in twee jaar tijd terug als korting op de contributie. Het moment waarop je je aanmeldde voor de tienlessenkaart is dan het moment waarop het lidmaatschap ingaat.

Roei- en lestijden

De vaste roeimomenten voor leden zijn woensdagavond om 20.00 uur en zaterdagmiddag om 14.00 uur. Is het voor jou niet mogelijk om op de vaste roeimomenten te roeien? Geen nood. Als je eenmaal bent afgeroeid word je opgenomen in de Zaankanaries-appgroep en kun je met andere leden afspreken om ook buiten de vaste tijden te gaan roeien.

De lestijden worden afgesproken met de instructeurs. Daarbij wordt waar mogelijk rekening gehouden met jouw beschikbaarheid.

Lid worden

Natuurlijk hopen we dat je – nadat je hebt kennisgemaakt met de verschillende boten en de andere leden en bent gepakt door het heerlijke gevoel dat roeien geeft – lid wilt worden van onze gezellige vereniging. De contributie bedraagt in 2023 € 275,00 inclusief afdracht aan roeibond KNRB (volwassen leden). Voor junioren van 12 tot 18 jaar is dit € 180,00 plus € 40,00 afdracht KNRB.

Leden kunnen in clubverband deelnemen aan roeimarathons of wedstrijden. Binnen de vereniging worden bovendien ook activiteiten georganiseerd die niet direct met roeien te maken hebben, zoals een club-quiz, een wijnproeverij of een (strand)wandeling.