Renovatie Vredenoord

Een van de boten in onze armada is de Vredenoord, een wherry van ruim 50 jaar oud. Ooit overgenomen van een andere roeivereniging die deze boot had afgeschreven. Leuk detail: tijdens een wedstrijd hebben we die vereniging er helemaal uitgeroeid; zij in hun nieuwe, lichtgewicht, kunststof wherry, wij in de door hen afgeschreven Vredenoord.

In september hebben we in overleg met het bestuur en de instructeurs besloten, met de beperkingen ten gevolg van de Corona pandemie in het achterhoofd, om in plaats van een nieuwe laklaag toe te voegen, te gaan voor een grote renovatie.

Het begint altijd met schuren – en in dit geval zelfs met krabben. De boot is in een paar klusavonden helemaal kaal gehaald, zodat we met een schone lei konden beginnen. Dit geeft zicht op de technische staat van de romp.

Clublid Jacob was in zijn eentje met krabben en schuren begonnen. Gelukkig kreeg hij een week later al hulp, zo stonden er regelmatig drie lakbranders en schuurmachines te zwoegen in de handen van Jacob, Rob en Annemarie. Slechte plekken werden door Daan gevuld met goede 2-componenten vuller, met toegevoegd pigment van verfmolen De Kat om de kleur zo goed mogelijk te laten overeenkomen met het hout. Ook historische aanvaarschade is door de vaardige handen van Daan gerepareerd. Avonden schuren volgenden nog, waarna het geleidelijk opbouwen van de lak weer kon beginnen.

Jacob is nu bezig met de vijfde laklaag – dat doet hij weer alleen, om het mooiste resultaat te krijgen.

Wat zal het fijn zijn om straks weer in deze mooie Vredenoord te mogen roeien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s