bijzondere gebeurtenis in de agenda

er staat wat bijzonders te gebeuren! Zaterdag 3 september rond 11 uur gaat namelijk onze gladde 8 ‘Acht-tien’ te water. Dat belooft wat! Deze reus zal ons nog voor de nodige uitdagingen stellen.

Nou zal de argeloze lezer denken: “nou en, dus? Wat is hier bijzonder aan? Een boot van de Zaankanaries gaat te water.” Een terechte opmerking. De gladde 8 is een type boot waar ook olympisch in wordt geroeid. Met 8 roeiers en een stuurman/-vrouw. In deze boot komen eigenlijk de 2 uitdagingen samen. In plaats van de ‘normale’ 2 riemen, waarmee je zelf voor de stabiliteit aan beide zijden de bladen plat op het water kan leggen en dus omslaan kan voorkomen, heeft de roeier nog maar zeggenschap over 1 riem. Je moet dus vertrouwen op je ploeggenoot aan het andere boord ook een nat pak wil voorkomen. Daarnaast is de tweede uitdaging dat het een gladde boot is. Dus zonder kiel om het rollen van de boot te dempen.

Nu hebben we deze boot al lang in de schappen liggen, maar sinds de oprichting van onze vereniging in 2011 is de boot pas 1 keer eerder te water gelaten. Er was te weinig interesse om de boot vol te krijgen. Maar dankzij het enthousiasme van enkele leden hebben we het voor elkaar! Er is een bemanning samengesteld met zeer verschillende niveaus van ervaring en roeivaardigheid, maar wel allemaal erop gebrand dit experiment te doen slagen.

kom allemaal kijken!

Een gedachte over “bijzondere gebeurtenis in de agenda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s